Pinokyo kurbağasıyla tanışın.
Yeni Gine'nin dağlık ormanlarında, bilim adamları tarafından keşfedilen ağaç kurbağası türü Pinokyo kurbağası, Litoria pinokyo, Endonezya'nın Foja Dağları'nda yaprak üzerinde görünüyor.
Pinokyo kurbağasının tuhaf ve sivri bir burnu bulunmakta. Bu ilginç yapı ile oldukça ilgi çekici görünen kurbağalar bir çok herpetoloğun dikkatini çekmeyi başaracak gibi görünüyor.
Pinokyo kurbağasıyla tanışın.
Litoria pinocchio kurbağası Avustralya’daki Queensland Müzesi ve Griffith Üniversitesi’nde görev yapan herpetolog Paul Oliver tarafından 2008 yılında Endonezya’daki Foja Dağları’nda keşfedilmiştir.
Şimdilerde Paul Oliver ve çalışma arkadaşları bu uzun burununsal yapının işlevi üzerinde çalışıyor. Bu sevimli küçük burun çıkıntısının ne işe yaradığını ve işlevinin ne olabileceği konusunda araştırmalarını devam ettiriyor.
Zootaxa'nın son sayısında yeni tür olan Litoria pinocchio'yu tanımlayan herpetolog Paul Oliver, “Bizim onu bulduğumuz yerine onun bizi bulduğunu söylemek daha doğru olur.” diyor.
Oliver ve ekibi, Zootaxa'da da yayınlanan yeni bir makalede iki yeni türü tanımladılar. Pinokyo kurbağaları, sivri burunları ile Yeni Gine ağaç kurbağalarından sadece bir tanesidir.
Herpetolog Paul Oliver bu özel yapı ile ilgili olarak “Özellikle dikkat çekici olan şey, erektil olmasıdır” diyor. “Zaman zaman oldukça düz bir konum alırken, diğer zamanlarda aşağıya doğru eyik bir konum alıyor". Dolayısıyla, bir amacı olması gereken oldukça ayrıntılı bir yapı” olarak tanımlıyor.
Yeni Gine, keşfedilen 450 den fazla kurbağa türüyle dünya üzerinde kurbağalar açısından en zengin yerler olarak adlandırılırken, Oliver, tür ve popülasyon bakımından oldukça zengin ormanlarda kurbağaların bu sivri yapı ile kendi türlerini diğer türlerden ayırabileceğini de düşünüyor.
Kaynak:
https://www.nationalgeographic.com/animals/2019/06/pinocchio-frog-new-species-new-guinea/?cmpid=org=ngp::mc=social::src=facebook::cmp=editorial::add=fb20190608animals-pinocchiofrog::rid=&sf213998239=1
Zooloji Haberleri
-
Katil Afrika Balarıları
-
Tazmanya canavarı olarak bilinen Sarcophilus harrisii'de biyofloresan özellik gözlemlendi.
-
5 Yeni Böcek Türü Keşfedildi
-
Kediler Neden Miyavlar?
-
2020 yılında Türkiye’de en fazla kuş türü Antalya’da gözlendi.
-
İklim Değişimi Hayvanların Renginde Değişimlere Neden Olacak
-
Kızıl langurlar - Pygathrix nemaeus
-
Yarı Dişi Yarı Erkek Özellikleri Gösteren Kuş Kayıtlara Geçti
-
Pandalar Neden Çok Tembeldir?
-
Kurtlar 1.3 Milyon Yıldır Sürülerle Hareket Ediyor
-
Yılan Kartalı Özgürlüğe Uçtu
-
Araştırma Güneş Pusulasının Çöl Çekirgesinin Beyninde Nasıl Çalıştığını Gösteriyor
-
Bir Hücrenin Altı Dakika Gibi Kısa Bir Sürede Organizmaya Dönüşümü
-
Galata Kulesi’nin Ebabilleri
-
Sıtma ile mücadelede yeni bir dönemeç: Sivrisineklerin bağışıklık hücrelerinin haritası çıkarıldı