2012'de 200 Ceylan Tabiata Salınacak
Orman zararlılarıyla mücadelede kimyasal yöntemleri yasaklayarak, biyolojik mücadeleye önem verdiklerini aktaran Prof. Dr. Eroğlu, öte yandan bugüne kadar 214 bin keklik ve sülünü de doğaya saldıklarını kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2012'de 200 ceylanı da tabiata salacaklarını anlatarak, deniz ve derelerde de çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda 2012'de 1,5 milyon yavru balığın doğal ortama bırakılacağını söyledi.
Kış aylarında yaban hayatının korunmasının da önemine dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu kış döneminde 328 ton yemin doğaya bırakıldığı bilgisini verdi.
Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği'nde ise hedeflerin aşıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, ''Türkiye'nin özellikle ağaçlandırmaya ve biyolojik çeşitliliğin korunmaya ihtiyacı var'' dedi.
Bunun hep birlikte yapılacağını kaydeden Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, üniversite ile Bakanlık çalışanlarının arazi çalışmalarına ağırlık vermesinin de önemine işaret etti.
''Doğa Korumada Büyük Fotoğrafı Görmek İstiyoruz''
Genel Müdürümüz Ahmet Özyanık ise sempozyumda, Türkiye'nin biyolojik zenginliklerinin araştırılmasına yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar ve koruma faaliyetlerinin tek çatı altında konuşulmasının ve tartışılmasının amaçlandığını dile getirdi.
Sempozyumun, Rio'da düzenlenecek olan Küresel Biyolojik Çeşitlilik Toplantısı'na da bir nevi Türkiye'nin hazırlığı olacağını belirten Özyanık, sempozyum programı hakkında bilgiler verdi.
Türkiye'nin il düzeyinde biyolojik çeşitlilik envanterinin, 2015 yılına kadar çıkartılmasının hedeflendiğini ifade eden Özyanık, ''İşte sempozyum, bu planlı çalışmanın başlangıcı olacaktır. Sempozyum vasıtasıyla bir boşluk analizi gerçekleştireceğiz ve hangi konularda, nerelerde yoğunlaşacağımızı ortaya koyacağız. Bunun neticesindeyse doğa korumada büyük fotoğrafı görmek istiyoruz'' dedi.
İki gün süreyle biyolojik çeşitlilik konusunda çalışmaların ve görüşlerin paylaşılacağı sempozyuma çok sayıda katılımcı iştirak etti.
http://www.milliparklar.gov.tr
Zooloji Haberleri
-
Hayvan Toplulukları Bize Yaşlanma Hakkında Neler Öğretebilir?
-
Peru'da 'Damla Başlı' Yayın Balığı Keşfedildi.
-
Uçma Yeteneğini Kaybetmiş Bir Papağan: Kakapo "Strigops habroptilus"
-
Kanguru sıçanları hakkında bilgi
-
Hayvanlar da İnsanlar Gibi İkiz, doğurabilir mi?
-
Dünyanın bilinen en yaşlı yabani kuşu 74 yaşında tekrar anne olma yolunda ilerliyor.
-
Dünyanın En Büyük Solucan Kertenkelesi 47 Milyon Yıl Önce Yaşadı
-
16 Milyon Yıllık Yaprak Arısı Fosili, Türünün İlk Örneği Oldu
-
Zehirli kuş var mıdır? Zehirli kuş türleri nelerdir?
-
Etiyopya kurtları hakkında geniş bildi ve Etiyopya kurtlarının sistematiği
-
Bazı etobur hayvanlar zaman zaman bitki ile beslenebilirler
-
Uruba lugens bu ilginç canlının özellikleri nelerdir?
-
Hayvanlar Aleminde Alfa Erkek Kavramı
-
Bilim İnsanları Venezuela'da Yeni Bir Kertenkele Türü Keşfetti
-
Siyah penguenle tanışın