Sibiryanın tek boynuzlu atı - Elasmotherium sibericum
Geç Pliyosen ve Pleistosen dönemlerinde Avrasya bölgesinde yaşayan soyu tükenmiş bir gergedan türü olan Elasmotherium'un maketi yeniden inşa edildi.
Bu hayvan, binlerce yıldır devam eden tek boynuzlu at efsanesinin temelini teşkil edebilir. Bilim insanlarının “Sibirya tek boynuzlu atı” olarak adlandırdıkları devasa bir tüylü gergedan.
Elasmotherium sibericum adıyla bilinen tek boynuzlu at, Doğu Avrupa ve Orta Asya da 2.6 milyon yıl öncesinden yaklaşık 39.000 yıl öncesine kadar olan dönemde varlığını sürdüren ve dolaşan büyük bir gergedandı.
Bu hayvanlar 4 ton kadar şaşırtıcı bir ağırlığa ve 3 feet (1 m ) uzunluğunda muazzam bir tek boynuza sahiptiler. Bacakları günümüzün gergedanlarından çok daha uzundu ve uzmanlar muhtemelen at gibi bir yürüyüşe sahip olduklarını düşünüyorlar.
Bu gergedan oldukça büyük boynuzunu büyük olasılıkla savunma için kulanmaktaydı, bitki köklerini kazmak için de kulanıldığı düşünülmektedir. Modern gergedanlar gibi, Elasmotherium da bir otoburdu.
Bu canlı hakkında sınırlı sayıda veri mevcuttur, paleontologların başlangıçta bu canlıların 200.000 bin yıldan daha fazla bir süre önce neslinin tükendiğine inanıyorlardı, ancak yeni genetik analizler ve radyokarbon testleri türün daha yakın bir zamanda yok olduğunu ortaya koymaktadır.
Buz Çağı'nın sonlarına yakın bir dönemde değişen iklime uyum sağlayamadığı ve hayvanların son derece sınırlı beslenmeleri nedeniyle açlık ve soğukla baş edemedikleri için büyük olasılıkla yok olduğu düşünülmektedir.
Paleontoloji / Antropoloji / Evrim Haberleri
-
Çalışmaya Göre, Evrim Ağacımızın Çoğu Yanlış Olabilir
-
Japonya’da Devasa Pençeleri Olan Bir Dinozor Bulundu
-
Fransa’da 22 Milyon Yıllık Parlayan Örümcek Fosilleri Bulundu
-
Dinozorların Gerçek Rengi Neydi?
-
Peru’daki Çölde 36 Milyon Yıllık Balina Fosili Keşfedildi
-
16. Aykut Kence Evrim Konferansı 22-23 Şubat’ta ODTÜ’de gerçekleştirildi!
-
T. rex Döneminden Yumuşak Kabuklu Kaplumbağa Keşfedildi
-
Bu Devasa Yarı Sucul Dinozor, Avrupa Kıyılarında Geziniyordu
-
Arkeolojinin Cinsel Devrimi
-
Mumyaların Saçındaki Bit Yumurtalarından Antik DNA Elde Edildi
-
Yeni bir insan türü bulundu: Homo bodoensis
-
İngiltere’de 10 Metre Uzunluğunda Ichthyosaur Fosili Bulundu
-
Yirmilik Dişlerimiz Neden Var ve Neden Bu Kadar Geç Çıkıyor?
-
İngiltere’de ‘Mamut Mezarlığı’ ve Neandertal Aletleri Bulundu
-
Mükemmel Derecede Korunmuş Dinozor Embriyosu Bulundu