SİNERJETİK SİSTEM VE DARWİNİST EVRİMİN YORUM FARKLARI
Örnek:karanlık mağaralarda yaşayan ve gözleride olan balıkların neden gözlerinin işlevsiz olduğuna dair Darwinist evrimin ve Sinerjetik sistemin yorumlarına bakalım:
DARWİNİST YORUM:
Tamamen karanlık mağaralarda yaşayan balık türleri, körelmiş ve işlevsiz gözlere sahiptir. Bu balıkların görebilen ataları mağaralarda yaşamaya başlayınca gözlerin işlevini korumaya yönelik hiçbir doğal seçilim baskısı kalmamıştır. Bu yüzden, iyi görüşe sahip balıklar daha kötü görüşe sahip balıklarla rekabetteki üstünlüklerini kaybetmiştir. Günümüzde bu balıklar hala gözlere sahiptir – ancak gözlerin artık işlevleri yoktur ve bu bir uyarlanım değildir – yanlızca bu balık türünün evrimsel tarihinin bir yan ürünüdür.
SİNERJETİK YORUM:
Görüldüğü üzere, evrendeki her nesne (ister molekül, ister hücre, ister insan) çevrelerindeki durumu algılayıp ona göre davranabilme yeteneğine sahiptirler. Bilinç diye, bir nesnenin çevresindeki koşulları ve bunlardaki değişimleri fark etmesi ve ona göre kendini ayarlaması olarak tanımlarsak, o zaman hücrelerin de bir bilince sahip olduklarını kabul etmek zorundayIZ.
Bir canlının soyunu devam ettirecek hücrenin(-lerin) oluşumunda, canlının içinde yaşadığı ortamın koşulları, o hücrenin genetik bilgilerinin kayıtlarının depolandığı bilgi kitapçığına yansıtılır. Örneğin, yemek ve içeceklerle yaşanılan ortamda mevcut besin kaynaklarının özellikleri vücut sıvılarındaki bileşime yansırlar ve hücreler bunu algılayıp değerlendirirler; vücudumuzu delip geçen radyasyonlar doğrudan hücrelerce algılanıp genetik kodlamaya aksettirilir; gravite kuvveti, sıcaklık-soğukluk oranları, atmosfer bileşimindeki değişimler vs. doğrudan hücrelerce algılanıp, gerekli şekilde kromozom ipliklerindeki genlere kaydedilirler. Gelecek nesle bilgi aktarmakla görevli hücrelerin koşulları nasıl algılayıp değerlendirdiklerine bağlı olarak, gelecek nesile aktarılacak bilgi kitapçığı şekillendirilir ve devredilir. Örneğin bu kitapçıkta gelecek nesilde artık kuyruğa ihtiyaç duyulmadığı belirtilmişse, yeni oluşacak yavru kuyruksuz olarak oluşur.
Veyahut, canlı ışıklı bir yaşam ortamından ışıksız bir yaşam ortamına geçmiş ise, ve artık "göz" gibi bir organa ihtiyaç duyulmuyorsa, bu durumda, canlı genlerinde gerekli değişikliği yapar ve "göz" artık oluşturulmaz! Yani bu olay için göz yavaş yavaş küçültülerek, vs. ile yok edilmez. Göz oluşumunun başlatılması için gereken "gen" pasif hale getirilir ve canlı gözsüz doğar! İşte bunun için, "adım adım geçiş formları niye yok" demek, hücrelerin genetik işletim sistemi hakkında hiçbir şey bilmeden fikir üretmek olur.
KAYNAK: suledeniz.blogcu.com
Evrim
-
Evrim nedir? Evrim süreci nasıl işler?
-
Atların Evriminde Parmaklar ve Toynak...
-
Mikro evrim nedir
-
Yumuşakçaların evrimi
-
Bitki Evrimi 5/5: Çayır İmparatorluğu
-
Bitki Evrimi 4/5: Çiçeklerin ve Tohumların Öyküsü
-
Evrim düşüncesinin tarihi
-
Bitki Evrimi 3/5: Kömür Çağı
-
Bitki Evrimi 2/5: Ormanların Doğuşu
-
Bitki Evrimi 1/5: Karaya İlk Çıkanlar
-
Mutasyon, Evrimsel Sürecin Hammaddesidir!
-
Evogram Nedir ?
-
Yeni Genetik Kombinasyonların Oluşumu ve Evrimin Türleri Değiştirme Mekanizması
-
Evrim'i Tetikleyen Mekanizmalar Nelerdir?
-
Darwin ve Doğal Seleksiyon