RETROVİRÜSLER
Konukçu kromozomu içinde ekleme Alanı 4 ~ 6 bp oluşturmak için ise bir virüs, konak hücre kromozomu, LTR U5'in U3 ve 3 'uçları arasında 5'LTR sol ucunda bir retrovirüs DNA sağ, 2 bp kayıp sırası tekrar edilmesi. Ev sahibi kromozom odağı entegre retroviral genomik DNA rastgele. Her enfekte hücreleri genellikle proviral kopya 1 ile 10 parça var. Viral RNA retroviral DNA kopyası entegrasyonu gerekli bir aşamadır. Retroviral genom DNA sırasında hücre bölünmesi enfekte olmuş hücrelerin amacıyla konak hücre içine genetik materyal ulaşmak için sadece. Bu nedenle, sadece çoğaltmak için hücre bölünmesi olarak antiretroviral.
Virüs
Tanım
RNA virüsü ters transkriptaz içeren büyük bir grup (ters transkriptaz, RT). [1]
Temel Özellikler
Hayatta retrovirüs işlem faaliyetlerinin en temel özelliği, bir şablon olarak viral RNA'nın etkisi altında RNA, DNA, bir ters transkripsiyon, işlem, örneğin virüs ters transkriptaz, tamamlayan negatif iplikli DNA sentezi orada , RNA-DNA ara madde oluşturulması. RNA, RNA ara DNA polimeraz, çift iplikli DNA replikasyonu DNA eylemini daha sonra hidrolize edilir ve.
Özellik
1) virüsü zarflı küresel, kübik simetri icosahedral kapsid vardır;
2) iki özdeş genom ssRNA;
3) ters transkriptaz ve integraz enzimi içeren;
4) DNA replikasyonu ara ve konak hücre kromozom ile entegrasyonu;
5) bir gag, pol, env geni;
Serbest bırakmak için 6) olgun virüs tomurcuklanan bir yol.
LTR analizi
Konakçı hücre genomuna ve viral RNA sentezi kontrol içine entegre viral DNA LTR önemli bir role sahiptir. Bu arada, bir ökaryotik gen ekspresyon gibi başlangıç eylem, eylem başlangıcı ve transkript poliadenilasyon atık rolü gibi temel işlevleri vardır. LTR DNA dizisi tespit edilmiştir, virüs LTR uzunluğu farklı, 250 arasındaki aralığında ~ 1 400 bp, 170-1 260bp arasında varyasyon yelpazesini uzunluğuna bağlı olarak uzunluğu LTR U3 değişiklik değiştirin.
LTR ters tekrar dizisi her bir ucunda bir tane. Tüm LTR biter sembolü olarak TG ... CA ve AC ... GT dayanmaktadır. Iki baz çiftlerinin her biri, AATG ... CATT'in ve TTAC arasında LTR iki ucu arasında konak hücre genomu içine entegre değildir ... GTAA, ev sahibi hücrenin genomu içine entegre LTR bu iki baz kaybolur. "TATAA" kutusu ile orada LTR U3 bölge çok benzer dizileri. Tatta kutuları, sekans spesifik transkripsiyon biriminde ökaryotik RNA polimerazı Ⅱ kullanılır. RNA polimeraz çoğu Ⅱ tarafından transkripsiyonu Ökaryotik genlerin, TATAA kutu bu enzimlerin temas siteleri. LTR Ⅱ gen transkripsiyonu başlatmak için konak hücre RNA polimeraz kullanmak mümkündür. Bir ökaryotik sinyal adenin nükleotid polimerizasyon olan iyi AAG TAAA dizisi, at R-U5 LTR 20 baz puan yukarı sınırı.
U5 bölgede, mesafe R Bölge 10 ~ 25 bp Bölümü viral RNA sentezi önemli bir rol oynayabilir sona viral RNA sentezi sonlandırma sinyali, bir TTGT veya benzeri dizisi vardır. U3-R sınır Ofis da sık sık viral RNA sentezi sona ters Tekrar dizisi, aynı zamanda önemli bir role sahip olabilir. Buna ek olarak, promoter doğru LTR U3 bölgenin başlamadan önce virüs transkripsiyon sorumlu LTR U3 bölgenin promotörün sol tarafında zaman ana DNA dizileri, transkripsiyon biriminin alt akışında konumlanmış Proviral giriş bölgeleri başlayabilir, ancak nadiren de . LTR yükseltici dizileri de yoktur, bu düzenleme ikinci ana DNA transkripsiyonel aktivitenin her iki yüzüne de viral RNA'nın transkripsiyon ya da proviral DNA yeteneğini geliştirebilir.
LTR dizi analizi sonuçları, aynı virüs LTR nükleotid sekansı aynı ya da benzer şekilde, virüs LTR sekansının farklı farklı olduğunu göstermektedir. Ancak çeşitli virüs LTR nükleotid sekans benzerliği vardır. Viral yaşam döngüsünü tamamlamak olan yukarıda sözü edilenler gibi bir primer dizi vazgeçilmezdir. Viral DNA germ hücrelerinin genomuna, bu "endojen proviral" ev sahibi oldu ve yavrulara geçti. , Başka bir virüs enfeksiyonu olarak ifade aktif olacak etkisi diğer faktörler, olmadığı sürece genellikle, proviral endojen, ifade edilir.
Ortak tür
Altfamilya adı - virüs adına
⑴ RNA tümör virüs alt ailesi
(Kümes) rous sarkomu virüsü (RSV), rous-ilişkili virüs (RAV), diğer tavuk tümör virüsü, kuş leukosis virüsü (ALV)
(Memeliler) fare sarkom virüsü (MSV), fare lösemi virüsü (MLV), kemirgen endojen virüs, domuz tümör virüsü, sığır lösemi virüsü, domuz lösemi virüsü, fare meme tümörü virüsü
(Primatlar) primat sarkomu virüsü, maymun lösemi virüsü, babun C tipi tümör virüs, mason-Pfizer maymun virüsü (MPMV), langur virüs
(Kişi) insan T hücresi virüsü tip Ⅰ, Ⅱ tipi, Ⅴ tipi (HTLV-Ⅰ, Ⅱ, Ⅴ)
⑵ lentivirüs altfamilya
İnsan immün yetmezlik virüsü (H Ⅳ), beyaz cevher stomatit virüsü (visnavirus), koyun akciğer adenomatosis virüsü (maedi virüs), at enfeksiyöz anemisi virüsü (EIAV) demiyelinizan koyun
⑶ köpüklü virüs alt ailesi
Primat köpüklü virüs, kedi, sığır, insan köpüklü virüsü (insan köpüklü virüsü)
Ayrıca, dikkat: retrovirüsler daha SARS koronavirüs
Bağışıklık sistemini zayıflatmasıyla ünlü, karanlık bir şöhret sahibi olan HIV virüsünün de dahil olduğu retrovirüs ailesi, revers transkriptaz enzimi ile RNA’dan DNA’ya dönüşüm yapabilen virüsleri barındırmaktadır. DNA’dan RNA’ya genetik bilgi aktarımı olan transkripsiyon işleminin tersini yaptıklarından retro olarak anılırlar.
Retrovirüs hücreye girdikten sonra tek iplikçikli viral RNA’dan çift iplikçikli DNA oluşumu gerçekleşir ve provirus adı verilen bu DNA hücrenin çekirdeğine taşınıp hücre DNA’sına entegre olur. Devamında hücresel RNA polimeraz ile DNA provirüsünden RNA transkripsiyonu gerçekleşmekte ve bu RNA sayesinde mesajcı RNA(mRNA) olarak viral antijenler sentezlenmekte, bununla beraber genomik RNA oluşmaktadır. Genomik RNA virüsün nükleik asidini oluştururken mRNA viral proteinlerin sentezini başlatmaktadır. Bu şekilde DNA’nın replikasyon mekanizmasından yararlanılmış olur.
Sentezlenen viral proteinler kapsit adı verilen, virüsün genomunu koruyan kılıfı oluşturur. İçerisine de nükleit asitler girer ve viral nükleokapsitler oluşur.
Devamında ise bu nükleokapsitler hücre zarından dış ortama doğru tomurcuklanır ve bir virüs partikülü meydana getirir.
Genomunu üreme hücrelerine entegre etmiş retrovirüsler gelecek nesillere aktarılabilirler ve bu sebeple ata canlılardan kalma binlerce retrovirüs kalıntısı bulunmaktadır. DNA replikasyonu sırasında mutasyona uğradıklarından bu kısımlar zararlı değildir. Ancak bu kalıntılara bakıldığında evrim teorisini doğrulayan önemli bilgilere ulaşılmış olur. Zira ata canlıların zaman içerisinde ayrıldıkları türlerin DNA’sında bu kalıntılar aynı yerde birebir bulunmaktadır.
Retrovirüsler içerisine yerleştiği hücrenin genomuna entegre olduğunda kimi durumlarda kansere sebep olabilmektedikler. Kimi AIDS’li hastalarda kötü huylu tümör oluşumu gözlemlenmektedir.
Bununla beraber nesiller boyu sessizce aktarılmış olan bazı retrovirüslerin zaman içerisinde mutasyonlar sonucu aktifleştiklerine de tanık olunmuştur. Bir gün daha kötü hastalıklara yol açmaları, kansere sebep olmaları olasıdır. Hatta çağımızın en önemli hastalıklarından birisi olan AIDS’e sebep olan HIV virüsünün maymunlarda evrimleşip insanlara geçtiğine dair bulgular bulunmaktadır.
Kurth, R; Bannert, Retroviruses: Molecular Biology, Genomics and Pathogenesis
Carl zimmer, A Planet of Viruses
Prof.Dr.Ömer Poyraz, Retrovirüsler ve enfeksiyon oluşturma mekanizmaları
Nelson PN, Human endogenous retroviruses
Sverdlov ED., Retroviruses and primate evolution
Biyoteknoloji
-
Biyolojik Silah Nedir ve Nasıl Uygulanır ?
-
BİYOLOJİK SİLAH NEDİR ?
-
RETROVİRÜSLER
-
İlaç sektöründe biyoteknoloji
-
Biyoteknolojide Türkiye’nin durumu
-
BİYOTEKNOLOJİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ ALANINDAKİ GELİŞMELER VE MODERN TIP ALANINA ETKİLERİ
-
Genetik hastaliklarin teşhis ve tedavisinde kullanilan bilimsel ve teknolojik yöntemler nelerdir?
-
Proteinler - Protein Nedir - Protein çeşitleri - Proteinin yapısı
-
Glikoproteinlerin Yapısı ve Fonksiyonları
-
Kimyasal Bağlar
-
Karsinojenezis Mekanizması
-
PROTEİN SAFLAŞTIRMADA ÇÖKTÜRME YÖNTEMİ
-
Moleküler floresans spektroskopisi
-
RAPD-PCR protokolü
-
TRANSLASYON