Floresans Boyama
iki tip floresans vardır.
Primer Floresans (doğal-otofloresans): Vitamin A, riboflavin, porfirin, elastik fibriller ve kloroplastların kendi özellikleridir. Dokular mavi floresansa sahip olabilirler, elastik fibrillerde kuvvetlidir.
Sekonder Floresans (yapay, indüklenmiş floresans): Doğal floresans olmayan maddelerin acridine orange, auramine, thioflavine-T gibi bir florokrom boya ile etkileşiminden sonra ortaya çıkar. Florokromlar, asidik veya bazik boyalar hareket eden kromoforlu ve oksokromlu quinoid boyalardır. Bu boyalar, dokularla birleştiklerinde ultraviyole ışığı, görünen ışığa çevirme özelliğine sahiptir. Ultraviyole ışığın kullanımı ile florokromla birleşmiş dokular tanınabilir. Florokromlar, diğer boyalardan daha spesifik değildir ancak çok hassastır. Floresans, bazı maddelerin belirli bir dalga boyunda aydınlatıldığında farklı ve daha uzun ışınları yayma özelliğidir. Floresans boyalar, toksik etki yaratmaksızın canlı hücrelere de uygulanabilir.
Floresans teknikler çok kullanılır. Floresans mikroskopi, dokulardaki ve serumlardaki antijen ve antikorların gösteriminde kullanılan immüno-floresans tekniklerin temelini oluşturur.
Histoloji
-
Endosülfan ve okratoksin-A’nın birlikte sıçanlarda toksisitesi: histopatolojik değişiklikleri
-
Histoloji Pdf Ders Notları
-
DEKALSİFİYE EDİLMEMİŞ KESİTLERİN HAZIRLANIŞI
-
DEKALSİFİKASYONU TEST ETMEK
-
KELATLAMA AJANLARI
-
ELEKTROLİTİK DEKALSİFİKASYON
-
ASİT DEKALSİFİKASYON SIVILARI
-
Histopatoloji nedir ?
-
KEMİK DOKUSU VE DEKALSİFİKASYON
-
MSS’DE DEJENERE MİYELİNİN GÖSTERİMİ
-
MARKSCHE’DEN BOYASI (Spielmayer, Benda)
-
MSS‘DE MİYELİNİN GÖSTERİMİ
-
KARIŞIK OLAN TEKNİK
-
BİELSCHOWSKY TEKNİĞİ
-
GÜMÜŞ ÇÖKTÜRME YÖNTEMLERİ