Dünya Çevre Gününde Çocuklar “Mogan Gölü Kirlenmesin” Dediler…
Çevre kirliliği konusunda Ankara halkının bilinçlendirilmesi için COOK Çöp Torbaları, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ve Mogan Park Yönetiminin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Şahin Sevin İlköğretim Okulu Sağlık ve Temizlik Kulübü öğrencileri, 3 Haziran Pazar günü Mogan Parkına piknik yapmaya gelenlere COOK Çöp Torbaları tarafından yaptırılan çöp torbalarını ve atıklar konusundaki bilgilendirici broşürleri dağıttılar.
Etkinlik derneğimiz üyesi Biyolog Esra Topaktaş tarafından öğrencilere gölün önemi ve atıkların neden olduğu kirlilik ve çevre sorunları hakkında bilgi verilerek başladı. Daha sonra öğrenciler masaları dolaşarak çöplerin gölü kirletmemesi için ziyaretçileri bilgilendirdiler. Trenle göl gezisi yapan öğrenciler ABA Piknik Gölbaşı Şubesi tarafından verilen ikramlarla da piknik yaptılar.
Etkinliğimize destek vererek katılım sağlayan Gölbaşı Kaymakamı Sayın Raşit ZENGİN'e Derneğimiz Genel Başkanı Yunus ENSARİ tarafından bir plaket sunuldu. Etkinliğimizin sponsoru olan COOK Çöp Torbaları tarafından hazırlatılan 10.000 adet bilgilendirme broşürü ve atıkların toplanması için mavi çöp torbası hafta boyunca Mogan Parkı Yönetimi tarafından girişte piknik yapmaya gelenlere verilmeye devam edilecektir. Ayrıca mangal alanları ile parkın giriş ve çıkışına çevre haftası süresince çöplerin gölü kirletmemesi için bilgilendirici nitelikte afişler asılacak.
Doğal alanlarımız hepimizin yoğun şehir hayatında biraz nefes almak, dinlenmek ve kendimizi yenilemek için ihtiyaç duyduğumuz yerlerdir. Ekosistemlerin bizlere sunduğu bu kültürel hizmeti yok etmeden gelecek nesillere bırakalım.
Etkinliğin organizasyonunda emeği geçen Sedat Tahir Ltd. Şti (COOK)'den Gökhan Tiritlioğlu ve Melek Güven başta olmak üzere tüm şirket çalışanlarına, Mogan Parkı Yönetiminden Atanur Altay'a, ABA Piknik Gölbaşı Şubesine ve katılım sağlayarak desteklerini veren derneğimiz üyelerine teşekkür ederim.
Serap KANTARLI
Genel Başkan Yardımcısı
Hidrobiyoloji Haberleri
-
Uçan balıklar nasıl uçar?
-
En hızlı yüzen balık hangisidir?
-
Kitonlar ve KitonTürleri
-
Tarak deniz anaları hakkında bilgi
-
Yeni Bir Biyolüminesan Deniz Salyangozu Türü Keşfedildi
-
Benekli El Balığının Genomu Dizilendi
-
Yeni bir keşiş yengeci türü olan Strawberry Claws ile tanışın
-
Deniz Biyologları Yeni Bir Derin Su Vatozu Türü Keşfetti
-
Avustralya Sularında Altı Yeni Etçil Sünger Türü Keşfedild
-
Balık yumurtaları hakkında ayrıntılı bilgi
-
Kızıldeniz'de yeni 'huysuz' balık türü keşfedildi
-
Şişe Burunlu Yunuslar Oynarken Birbirlerine Gülümsüyor
-
Güney Afrika'nın yosun ormanında yeni bir istiridye türü keşfedildi. "Brachiomya ducentiunus"
-
Tarak denizanası okyanus tabanındaki basınçlı yaşama nasıl uyum sağladı?
-
İspermeçet Balinalarının Kullandığı ‘Fonetik Alfabe’ Keşfedildi