DİSK ELEKTROFOREZ NEDİR
Sıradan elektroforez teknikleri ile elde edilen protein bantlarında aynı elektroforetik hareketliliğe sahip birçok protein olabilir ve bantlar geniş olması nedeniyle yayılabilir. Disk elektroforez yönteminde elektroforez matriksi sürekli (continous) değildir. Gözenek büyüklüğü ve bileşimleri farklı jel tabakaları vardır. Bu yöntem ile proteinler 20 veya daha fazla banda ayrılabilir. Serum proteinlerini özellikle genetik varyantları ve izoenzimleri çalışmak için kullanılmaktadır.
Disk Elektroforez
Disk Elektroforez
Bu elektroforez sistemi ayrıca farklı tamponlu jel elektroforezi olarak da adlandırılır. Bu yöntemin temel avantajı analiz edilecek örneğin çok seyreltik olması durumlarında bile yüksek konsantreli başlama bölgesi oluşturmasıdır. Bu sistemde en az iki farklı tampon çeşidi vardır.
Bu elektroforez çeşidinde kullanılan kimyasalları şunlardır: Akrilamid, Bisakrilamid, 2-Amino-2-hidroksimetil-propan-1,3-diol (Tris), TEMED, Riboflavin, Hidroklorik asit, Amonyum persülfat, Glisin, Glasiyal asetik asit, Naphtol Blue Black, Bromfenol mavi, Sükroz.
Biyokimya
-
Serum Enzimlerini Tayin Yöntemleri
-
Fosfatazlar (Alkali fosfataz= ALP)
-
Transferazlar
-
Transaminazlar
-
Enzimlerin Görev, İşlev ve Özellikleri - Enzimlerin İsimlendirilmesi
-
Kanda Bilirubin
-
Serum Proteinleri
-
Fosfolipidler
-
Trigliseridler
-
Kolesterol Nedir?
-
Kan Lipitleri Nelerdir?
-
Kan Şekeri Nedir?
-
Araşidonik Asit (ARA) Nedir?
-
Lizozim enzimleri
-
Lizozim: İlk Antibiyotik