Dev Yeşil Kaplumbağa’nın Tedavisi Sürüyor
Girne kıyısında hayvanseverler tarafından bulunarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hayvan Hastanesi’ne getirilen dev yeşil kaplumbağa’nın tedavisi sürüyor.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, ağa takılarak bir yüzgecini kaybeden ve hastaneye getirildiğinde durumu kritik olan yeşil kaplumbağanın durumunun halen kritikliğini koruduğunu söyledi.
“HASTANEMİZİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER”
Yrd. Doç. Dr. Ergene, kaplumbağanın YDÜ Hayvan Hastanesi’ne getirildiğinde bir yüzgecine sicim dolanmış olarak geldiğini, muhtemelen de sicimden dolayı yüzmesinin sınırlandırılmış olmasından dolayı kendisini karaya vurmuş olabileceğini söyledi. Kaplumbağanın yaralarına her gün bakım yapıldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ergene, yeşil kaplumbağanın yaşatılması için Hayvan Hastanesi’nin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek “yeşil kaplumbağayı yaşatmak için konusunun uzmanı hocalarımız büyük gayret gösteriyor. Bu konuda hastanemizin bütün imkanları seferber edilmiştir” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Ergene, kaplumbağanın tedavisi için Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan, Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller ve Dr. Çağrı Gültekin’den oluşan bir heyetin ilgilendiğini belirtirken, kaplumbağanın durumu ile ilgili olarak şöyle konuştu:
“ULTRASONOGRAFİ VE ENDOSKOPİ UYGULANDI”
“İlk gün geldiği duruma göre iyi anlamda gelişmeler gösteren yeşil kaplumbağanın kan değerleri yapılan laboratuvar testleri sonucunda ciddiyetini korumaktadır. Kendi isteği ile beslenme hareketleri başlamamasından dolayı sıvı tedavisi ve gastrik sonda ile beslenme devam etmektedir. Çekilen röntgen sonucunda kopan yüzgecinin bölgesinde eski bir kırık tespit edilmiştir ve yüzgecin kırığa bağlı koptuğu düşünülmektedir. Yapılan ultrasonografi ve endoskopi sonucunda iç organlarda ve yemek borusunda herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır. Doğal ortamı, su ısı seviyesi ve su tuz oranı dengelenen yeşil kaplumbağanın hareketliliği artmış ve çevreye ve olaylara tepkisi başlamıştır.”
http://www.gazeddakibris.com
Hidrobiyoloji Haberleri
-
Güney Afrika'nın yosun ormanında yeni bir istiridye türü keşfedildi. "Brachiomya ducentiunus"
-
Tarak denizanası okyanus tabanındaki basınçlı yaşama nasıl uyum sağladı?
-
İspermeçet Balinalarının Kullandığı ‘Fonetik Alfabe’ Keşfedildi
-
NOAA araştırmacıları yeni balık türleri keşfetti
-
Amazon’da 16 Milyon Yıllık Devasa Bir Yunus Kafatası Bulundu
-
Artan yağışlar İngiltere'deki deniz kestanelerini tehdit ediyor
-
En son DNA barkodlama teknolojisiyle İsrail'in tatlı su balık türleri listesinin yeniden gözden geçirilmesi
-
Çin’de 250 Milyon Yıllık Zırhlı Deniz Sürüngeni Ortaya Çıkarıldı
-
Bazı fener balığı türleri tüm yaşamlarını baş aşağı yüzerek geçirebilir
-
2100 yılı için sığ kıyı ekosistemlerinin kaderini tahmin etmek
-
Sıradan ahtapotun genetiğine dair yeni bilgiler: Kromozom düzeyindeki genomun kodu çözüldü
-
Büyük Bariyer Resifi'nde yeni balık türleri bulundu
-
Midyeler, denizdeki sıcak hava dalgalarıyla başa çıkabilmek için kalp atış hızını ayarlayabiliyor.
-
Ahtapotlar ve muhteşem renk değiştirme yetenekleri
-
Aslan Balıkları: Denizlerin Görkemli ve Gizemli Avcıları