Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Biyoloji Bölümleri Vize Ve Final Soru Bankası
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Ondokuz Mayıs Üniversitesi BİYOKİMYA LAB. 2013 FİNAL SORULARI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi BİYOKİMYA LAB. 2013 FİNAL SORULARI 1 yıl 7 ay önce #8074

  • Zuhal
  • ( Kullanıcı )
  • Zuhal's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Platinum Biyolog
  • Gönderiler: 674
  • Teşekkür Sayısı: 41
  • Başarı: 0
1. 1LT de ki eq değeri nedir?

cevap: normalite

2.biüret turuncu benedict mavi lugol lacivert ise bu karışımda hangisi pozitifi verir?

cevap: polisakkarit(nişasta)

3. 1. biüret ısıtılarak pozitif sonuç verir.
2. benedict ısıtılarak pozitif sonuç verir.
3. benedict Cu+2 ile sonuç verir.
4. benedict cuso4 ile sonuç verir.
5. lugol glikozun ayracıdır
bunlara göre hangileri doğrudur?

cevap:2 ve 3

4.NH3 COO

cevap:izoelektrik

5.pka2 nin değeri nedir?

cevap:9-10

6.aşırı formaldehit ilavesi ile ne olur?

cevap:amino asit miktarı artar

7.glisin formaldehit titrasyonunda COOH grubu titre edilemez neden?

cevap: bu ph larda cooh grubu tam anlamıyla iyonlaşmış durumdadır.

8. 1litredeki çözünmüş mol sayısının litreye oranı neyi verir?

cevap: molarite

9. Kimliği bilinmeyen yürümüş, standart yürümemiş ise ?

cevap: standartlar değiştirilir.

10. Çözeltiler neye göre sınıflandırılmaz?

cevap: sıcaklığa göre

11.
1. substrat konst artırılıp enzim konst sabit tutulursa hiperbolik eğri gözlenir.
2. enzim konst artırılıp substrat kons sabit tutulursa doğrusal(linear) eğri gözlenir.
3. substrat kons artırılıp enzim kons sabit tutulursa önce artar sonra azalır.
aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

cevap: 1 ve 2

12. substart konsantrasyonu artırılıp enzim konsantrasyonu sabit tutulursa ne olur?

cevap: v/s hiberbolik olur.

13. Aşağıdakilerden hangisi sükroz enzimi ile ilgili dorudur?

sıkları hatırlamıyorum sükraz enzimine iyi çalışın.

14. Kromatografi de hareketli faz hangisidir?

cevap: n bütanol asetik asit

15. 2N 600ml NaOH , 400 ml HCL çözeltisinde HCL ve NaOH kaç gram kullanılmıştır?

cevap: N=MXTD
2N=MX1
M=2

M=n/V
2=n/0.6
n=1.2
n=m/MA
1.2x40=48 gramNaOH 1000 ml de 36.5ise
400 ml de x
x=14.4gram HCL

16. 0.02N 400 ml NaOH çözeltisinin meq değeri nedir?

NXV=meq
0.02x400= 8 (meq dediği için ml aldık)

17. a=8.05 b=7.09 c=15 d=5.03 RF=12 BUNA GÖRE BİLİNMEYEN HANGİSİDİR SOLVENTİN ALDIĞI YOL=3

Cevap:RF= bileşiğin aldğı yol/çözücünün aldığı yol
12=x/3
x=4 Ama cevaphiçbiriydi

18. Bazın asite oranı 0.15M ise PH NEDİR? ÇOK HATIRLAYAMADIM AMA BÖYLEYDİ:)

Cevap:ph=-log(H)
-log 0.15
ph=1.41

19.Handersan amcalı bi soru vardı ama yapamadım
klasik sorular

20.Titrasyon sorusu vardı naoh ın M Soruyodu
21.Handersanlı soru
22.Değerler verilmiş ama hiç bir önemi yok pk yı nasıl seçerdiniz diyordu

cevap: ph değerine en yakın pk seçilir bu cümleyi yazmak yeterliydi
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
  • Sayfa:
  • 1
Time to create page: 0.342 seconds

Analiz Ve Tahlil Bilgileri

 
 

EKİBİMİZ
Biyologlar.com a destek ve hizmet veren arkadaşlarımız           AYRINTILAR
HAKKIMIZDA
Biyologlar.com ailesi ve arkadaşlarımız hakkında... AYRINTILAR
   
PROJELER
Biyologlar.com ailesi çeşitli projelere destek vermek için sizlerin yanında... AYRINTILAR
SPONSORLUK
Biyologlar.com ailesi olarak çeşitli konularda sponsorluk hizmeti  AYRINTILAR
   

ÖDEV YARDIM
Biyoloji ödevlerinizle ilgili sorularınıza cevap bulabilmek için. Bize yazın AYRINTILAR

TANITIM
Biyoloji kongre, sempozyum, çalıştay tanıtım faaliyetleri AYRINTILAR

REKLAM
Sitemizde birçok reklam uygulaması yapılmaktadır. Reklamlarınız için  AYRINTILAR
BİYOBOOK
Türkiye'nin en geniş kapsamlı biyoloji sosyal ağı sizlerin hizmetinde.  AYRINTILAR

 

Hazar kaplanı, Gökçe balığı ve Anadolu parsı... National Geographic Türkiye, Temmuz sayısında ülkemizde tehlike altındaki türlere dikkat çekti. Bu türleri yakından tanımak için haritaya tıklayın.

 

Yönetici ve Reklam Kordinatörü

Uzm. Biyolog Yavuz Aydın

Forum Yöneticileri

Aydın ÇAĞLAR
Bahattin DOĞANAY
Behram KURŞUN
Erdinç  ERBAY


Hazmi KONBUL
Onur ÇELİK
Seda KESKİN
Emrah PAŞALI
Rümeysa  ACUN

Sizde yazarımız olmak isterseniz lütfen bize yazın

E-mail  info@biyologlar.com                                                                              

     
 

 
 
info@biyologlar.com
Ödevleriniz ile ilgili sorularınız için lütfen forum ödev yardım bölümünü kullanınız.
Bu e-mail adresinden sadece site ile ilgili teknik sorularınız cevaplanacaktır.